V komore sa povaľovalo akosi veľa čokolády na varenie 🙂 a ja som zrazu dostal strašnú chuť na niečo sladké… V kuchyni som zase našiel vločky, orechy, broskyne, banány, hrozienka… pripravil som z toho nasledovnú dobrotu. Je nenáročná na prípravu, hotová za pár minút a určite poteší všetkých čokoholikov :). Nechajte sa inšpirovať.
Nech sa páči recept na:
Čoko-koláč:
Výhody:
- nenáročný na prípravu
- hotový za pár minút
- bez pečenia
- bez múky
- vhodný pre čokoholikov
- viac vitamínov
- viac dobrej energie
Ingrediencie:
- 300 g ovsených vločiek
- 200 g orechov
- 100 g sušených hrozienok
- 2 vrecúška Cocozhi (kakao)
- 1 ks banánu
- 2 ks broskýň
- 200 g čokolády (70% a viac)
- 30 g kokosového oleja
Postup:
Korpus:
Sušené hrozienka dáme na 10 minúť rozmočiť do vody.
Následne vložíme do mixéra vločky, orechy, hrozienka, Cocozhi, banán, broskyne a všetko spolu dobre rozmixujeme. Vzniknutú hmotu vylejeme do formy.
Poleva:
V hrnci si roztopíme kokosový olej s čokoládou a vylejeme na pripravený korpus vo forme (pekne uhladíme). Vložíme do chladničky približne na 2 hodiny vychladiť. Následne môžeme podávať.
– Prajem dobrú chuť – 🙂
Ak sa Vám recept páčil, môžete mi napísať do komentára.
——- ? ? ♥ Ochutnajte zdravé koláče osobne v Košiciach 🙂 ? ? ♥ ——–
pre viac informácii o podujatí: KLIKNITE SEM
viac chutnej inšpirácie nájdete na fb stránke: Superfoods – Superjedlá – KLIKNITE SEM
+ ak ju podporíte lajkom,budem vďačný
Pozrite si, aké prekvapenie si pre nás prichystala Romča na ochutnávke v Bratislave:
viac fotiek z podujatie si môžete pozrieť tu: KLIKNITE SEM
Vedeli ste, že …
Kakao využívali na medicínske účely už pred vyše 2000 rokmi staroveké civilizácie. V stredoveku sa kakao rozšírilo do Európy a používali ho pri liečbe únavy, podvýživy, horúčok, angíny, bolestiach srdca, anémie, pri dýchacích problémoch a iných. Dodnes niektoré domorodé kmene v Strednej a Južnej Amerike používajú rôzne časti kakaovníka na prípravu svojich tradičných liekov.
Na základe vedeckých výskumom sa pozitívny vplyv kakaa na ľudský organizmus potvrdil . Liečebné účinky sa pripisujú flavonoidom, ktorých bohatým zdrojom sú práve kakaové bôby.
Flavonoidy sú prirodzene sa vyskytujúce zlúčeniny nachádzajúce sa v rastlinách, v ovocí, zelenine, ako aj potravinách a nápojoch rastlinného pôvodu (napr. strukoviny, jablká, hrozno, kakao). Klinické sledovania ukázali, že flavonoidy majú protizápalový, protivírusový a antioxidačný účinok. Väčšina priaznivých zdravotných účinkov flavonoidov súvisí s ich antioxidačnou aktivitou. Chránia bunky pred toxickým pôsobením škodlivých látok z vonkajšieho prostredia, ale aj proti tým, ktoré sa tvoria v tele. Obnovujú prirodzený stav buniek, brzdia degeneratívne procesy ochranou proti následkom oxidačného stresu. Flavonoidy pôsobia ako antioxidanty pri likvidácii voľných radikálov v bunkách a tým znižujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi.
zdroj: http://www.eufic.org/article/sk/artid/244/
V tomto recepte som použil vynikajúce DXN Cocozhi je vyrobené z najkvalitnejšieho kakaa a s výťažkom z huby Ganoderma
nájdete v e-shope – KLIKNITE NA OBRÁZOK
- Beta Glukány v hubách - 18. januára 2021
- Chutný RAW Snack - 15. januára 2021
- Huba Lion´s Mane (Hericium erinaceus) - 13. januára 2021