Čoko koláč

Čoko koláč

Hľadáte jednoduchý recept, nenáročný na prípravu a bez pečenia? Potom rozhodne vyskúšajte tento recept na čoko koláč .  Dlhšie ako jeden deň ? však koláč určite nevydrží :)  Budete sa po ňom ešte dlho zalizovať

Čoko koláč:

?Výhody:

? bez pečenia
? bez pridaného cukru
? nenáročné na prípravu

Na prípravu čoko koláča budete potrebovať:

Korpus:
?250g ovsených vločiek
?200g datlí
?1 PL kakaa
?2 PL kokosového oleja
?2 ČL Reishi prášku
?1 hrnček strúhaného kokosu

Krém:
?250 ml kokosového krému
?2 vrecúška Cocozhi
?datlový sirup na dochutenie (podľa potreby)
?1 PL kokosového oleja

Postup:
Datle necháme odstáť vo vode približne na hodinu. Potom datle rozmixujeme na kašu. Pridáme ovsené vločky (pred tým ich rozmixujeme na jemný prach). Následne pridáme kakao, Reishi prášok a kokosový olej. Vrch korpusu posypeme strúhaným kokosom.

Krém:
Kokosový krém si zmiešame s Cocozhi, kokosovým olejom a podľa potreby dochutíme datlovým sirupom. Krém následne vylejeme na korpus a upravíme. Koláč si vložíme odstáť do chladničky (najlepšie na celú noc) a môžeme podávať.

 

Vedeli ste, že…

Kakao využívali na medicínske účely už pred vyše 2000 rokmi staroveké civilizácie. V stredoveku sa kakao rozšírilo do Európy a používali ho pri liečbe únavy, podvýživy, horúčok, angíny, bolestiach srdca, anémie, pri dýchacích problémoch a iných.  Dodnes niektoré domorodé kmene v Strednej a Južnej Amerike používajú rôzne časti kakaovníka na prípravu svojich tradičných liekov.

Na základe vedeckých výskumom sa pozitívny vplyv kakaa na ľudský organizmus potvrdil . Liečebné účinky sa pripisujú flavonoidom, ktorých bohatým zdrojom sú práve kakaové bôby. 

 

lavonoidy sú prirodzene sa vyskytujúce zlúčeniny nachádzajúce sa v rastlinách, v ovocí, zelenine, ako aj potravinách a nápojoch rastlinného pôvodu (napr. strukoviny, jablká, hrozno, kakao). Klinické sledovania ukázali, že flavonoidy majú protizápalový, protivírusový a antioxidačný účinok.  Väčšina priaznivých zdravotných účinkov flavonoidov súvisí s ich antioxidačnou aktivitou. Chránia bunky pred toxickým pôsobením škodlivých látok z vonkajšieho prostredia, ale aj proti tým, ktoré sa tvoria v tele. Obnovujú prirodzený stav buniek, brzdia degeneratívne procesy ochranou proti následkom oxidačného stresu. Flavonoidy pôsobia ako antioxidanty pri likvidácii voľných radikálov v bunkách a tým znižujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi.

zdroj: http://www.eufic.org/article/sk/artid/244/

V tomto recepte som použil vynikajúce DXN Cocozhi  je vyrobené z najkvalitnejšieho kakaa a s výťažkom z huby  Ganoderma

Cocozhi - kakao
Cocozhi – kakao

Nájdete ho tu v e-shope – KLIKNITE SEM

Najnovšie články od Róbert Končal (zobraziť všetky)

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *