Čoko snack

Čokoláda je považovaná za najlepšie a najchutnejšie antidepresívum. Jej konzumácia zmierňuje úzkosť a navodzuje príjemnú náladu, čo ma inšpirovalo využiť ju pri príprave chutného nepečeného receptu na Čoko snack 🙂

* Už v päťdesiatich gramoch 70%-nej  čokolády je toľko antioxidantov, ako v dvoch šálkach zeleného čaju. Antioxidanty sú pre naše telo prínosom, pretože chránia pokožku, oči, mozog a aj ďalšie orgány pred starnutím.

*Zdroj: http://feminity.zoznam.sk/c/892785/neskutocne-cokolada-ma-priaznive-ucinky-na-nase-telo-a-znizuje-cholesterol

Na Čoko-snack budeme potrebovať:

 

Ingrediencie:

Korpus:

  • 500g sušených hrozienok
  • 400g ovsených vločiek
  • 250 g strúhaného kokosu
  • 1 vrecúška Cocozhi (32g kakaa)
  • 2 ČL Reishi prášku
  • 4 PL kokosového oleja

 

Poleva:

  • 3 PL kokosového oleja
  • 1 vrecúško Cocozhi (32g kakaa)
  • 100g 85% čokolády

Postup:

Korpus:

Ovsené vločky si rozmixujeme na jemný prach. Sušené hrozienka si necháme odstáť na hodinu vo vode, následne ich rozmixujeme v mixéri, vznikne nám lepkavá kaša, ktorú vylejeme do nádoby. Pridáme ovsené vločky, strúhaný kokos, Cocozhi, Reishi, kokosový olej a všetko spolu dobre zmiešame. Obsah z nádoby vylejeme do vopred pripravenej formy (vystlanej papierom, vytretej kokosovým olejom) a hmotu dobre utlapkáme.

Poleva:

Do hrnca si pridáme kokosový olej, Cocozhi, čokoládu a na miernom ohni miešame, kým sa čokoláda úplne roztopí – vznikne nám tekutá poleva, ktorou prelejeme korpus. Čoko-snack necháme odstáť na 4 hodiny do chladničky a následne môžeme konzumovať.

Dobrú chuť.  🙂

Vedeli ste, že…

Kakao využívali na medicínske účely už pred vyše 2000 rokmi staroveké civilizácie. V stredoveku sa kakao rozšírilo do Európy a používali ho pri liečbe únavy, podvýživy, horúčok, angíny, bolestiach srdca, anémie, pri dýchacích problémoch a iných.  Dodnes niektoré domorodé kmene v Strednej a Južnej Amerike používajú rôzne časti kakaovníka na prípravu svojich tradičných liekov.

Na základe vedeckých výskumom sa pozitívny vplyv kakaa na ľudský organizmus potvrdil . Liečebné účinky sa pripisujú flavonoidom, ktorých bohatým zdrojom sú práve kakaové bôby. 

Flavonoidy sú prirodzene sa vyskytujúce zlúčeniny nachádzajúce sa v rastlinách, v ovocí, zelenine, ako aj potravinách a nápojoch rastlinného pôvodu (napr. strukoviny, jablká, hrozno, kakao). Klinické sledovania ukázali, že flavonoidy majú protizápalový, protivírusový a antioxidačný účinok.  Väčšina priaznivých zdravotných účinkov flavonoidov súvisí s ich antioxidačnou aktivitou. Chránia bunky pred toxickým pôsobením škodlivých látok z vonkajšieho prostredia, ale aj proti tým, ktoré sa tvoria v tele. Obnovujú prirodzený stav buniek, brzdia degeneratívne procesy ochranou proti následkom oxidačného stresu. Flavonoidy pôsobia ako antioxidanty pri likvidácii voľných radikálov v bunkách a tým znižujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi.

zdroj: http://www.eufic.org/article/sk/artid/244/

V tomto recepte som použil vynikajúce DXN Cocozhi  je vyrobené z najkvalitnejšieho kakaa a s výťažkom z huby  Ganoderma

Cocozhi - kakao

Cocozhi – kakao

Nájdete ho tu v e-shope – KLIKNITE SEM

Najnovšie články od Róbert Končal (zobraziť všetky)
Tento obsah bol zaradený v Blog, Superjedlá a označkovaný ako , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *