Gaštanový koláč

Gaštanový koláč

Poslala mi recept s odkazom: „toto chcem ?„

Tento recept som ešte nikdy nerobil, zobral som to ako výzvu. Koniec koncov, sladkého predsa nie je nikdy dosť! Či…?:) Prípravu hravo zvládne aj úplný nováčik v kuchyni (verte mi, viem o čom píšem + nie je tu čo pokaziť). Výsledok stojí za to, koláčik chuti fantasticky.

Tip: Ideálny – ak chcete potešiť svoju polovičku alebo Niekoho, na kom Vám záleží.

Nechajte sa inšpirovať : Gaštanovým koláčikom ?

Gaštanový koláč
Gaštanový koláč

 ?? Výhody: 

  • nenáročný na prípravu
  • bez lepku
  • bez laktózy
  • bez pridania rafinovaného cukru
  • vhodné pre vegetariánov
  • ideálny dezert

Ingrediencie:

  • 500 g gaštanového pyré
  • 4 ks vajíčka
  • 1 vrecúško Cocozhi (30 g kakaa)
  • ½ hrnčeka strúhaného kokosu
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 PL kokosového oleja
  • agáve sirup (podľa potreby na dochutenie)
  • Bio jahodový džem (na natretie korpusu)
  • strúhaný kokos (na posypanie)

Postup:

Žĺtka oddelíme od bielkov.

  • K žĺtkam pridáme Agáve sirup a vyšľaháme dopenista. Potom pridáme kokosový olej, gaštanové pyré, kokos, Cocozhi (kakao), kypriaci prášok a všetko spolu dobre premiešame.
  • K bielkam pridáme agávový sirup a vyšľaháme dopenista.
  • Hmotu so žĺtkami a s bielkami spolu zmiešame a vylejeme do vopred pripravenej, vystlanej tortovej formy (vymazanej kokosovým olejom a spodok som vysypal kokosom).
  • Formu vložíme do rúry a pečieme približne 40 až 45 minút pri 180 °C.
  • Po upečení korpus necháme vychladnúť. Vrch potrieme džemom, posypeme kokosom a môžeme podávať 🙂

Ak sa Vám recept páčil, môžete mi napísať do komentára, prípadne ho zdieľať. 

Viac chutnej inšpirácie nájdete na fb stránke:

Superfoods – Superjedlá – KLIKNITE SEM 

______________________________________________________________________

v tomto recepte som použil kakao (Cocozhi) od spoločnosti DXN

Vedeli ste, že …

Kakao využívali na medicínske účely už pred vyše 2000 rokmi staroveké civilizácie. V stredoveku sa kakao rozšírilo do Európy a používali ho pri liečbe únavy, podvýživy, horúčok, angíny, bolestiach srdca, anémie, pri dýchacích problémoch a iných.  Dodnes niektoré domorodé kmene v Strednej a Južnej Amerike používajú rôzne časti kakaovníka na prípravu svojich tradičných liekov.

Na základe vedeckých výskumom sa pozitívny vplyv kakaa na ľudský organizmus potvrdil . Liečebné účinky sa pripisujú flavonoidom, ktorých bohatým zdrojom sú práve kakaové bôby. 

Flavonoidy sú prirodzene sa vyskytujúce zlúčeniny nachádzajúce sa v rastlinách, v ovocí, zelenine, ako aj potravinách a nápojoch rastlinného pôvodu (napr. strukoviny, jablká, hrozno, kakao). Klinické sledovania ukázali, že flavonoidy majú protizápalový, protivírusový a antioxidačný účinok.  Väčšina priaznivých zdravotných účinkov flavonoidov súvisí s ich antioxidačnou aktivitou. Chránia bunky pred toxickým pôsobením škodlivých látok z vonkajšieho prostredia, ale aj proti tým, ktoré sa tvoria v tele. Obnovujú prirodzený stav buniek, brzdia degeneratívne procesy ochranou proti následkom oxidačného stresu. Flavonoidy pôsobia ako antioxidanty pri likvidácii voľných radikálov v bunkách a tým znižujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi.

zdroj: http://www.eufic.org/article/sk/artid/244/

V tomto recepte som použil vynikajúce DXN Cocozhi  je vyrobené z najkvalitnejšieho kakaa a s výťažkom z huby  Ganoderma

Objednajte si Cocozhi (kakao) s 25% zľavou ešte dnes – KLIKNITE SEM

a zadajte (v 2/3 kroku objednávky) členský kód 310000966 alebo zavolajte na číslo 0908033380 a rovno si ho rezervujte.

Cocozhi
Cocozhi
Najnovšie články od Róbert Končal (zobraziť všetky)

2 thoughts on “Gaštanový koláč

  1. Eva

    Super je tento recept,akurat sme ho ochutnali a velmi fajn!vdaka 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *