Malinový koláč

Síce máme v kalendári január, ale chutný malinový koláč vie vždy potešiť 🙂 Ak nepatríte k tým, čo si v lete odložili zásoby malín zo záhradky do mrazničky, šup do obchodu po mrazené maliny.

Nechajte sa inšpirovať chutným malinovým koláčom.

Čo budeme potrebovať:

Ingrediencie:

Korpus:

  • 250 g gaštanové pyré
  • 500 g vlašských orechov
  • 300 g datlí
  • 20 g Reishi mushroom powder (prášok z Ganodermy)

Plnka:

  • 600 g mrazených malín
  • 200 ml bio kokosového krému
  • 400 g kešu
  • 2 ks banánov
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • Agáve sirup (podľa potreby)

Postup:

Kešu a datle necháme odstáť cez noc vo vode.

Korpus:

Najprv rozmixujeme vlašské orechy na jemný prach, potom rozmixujeme datle s Reishi práškom. Následne vysypeme do misky orechy, pridáme datle, gaštanové pyré a ručne dobre všetko premiešame. Vznikne nám lepkavá hmota, ktorou vystelieme spodok a okraje tortovej formy (formu vystelieme papierom na pečenie a vytrieme kokosovým tukom). Korpus vložíme do chladničky odstáť približne na 30 minút.

Plnka:

Do mixéra pridáme banány, kešu, citrónovú šťavu, kokosový krém, maliny a všetko dobre rozmixujeme. Vznikne nám hustá hmota, podľa potreby dochutíme agávovým sirupom. Následne vylejeme hmotu do korpusu, upravíme a ozdobíme (ja som na ozdobu použil orechy, strúhaný kokos a čokoládu). Vložíme do chladu odstáť na 3 hodiny a môžeme konzumovať.

Dobrú chuť 🙂

Vedeli ste, že…

REISHI (Ganoderma lucidum)túžba po tejto život predlžujúcej hube vždy bola – a stále je – v čínskej a japonskej kultúre veľmi živá. Bola zázračnou medicínou vládcov, keďže dlhú dobu bolo jej používanie výhradnou výsadou cisárov. Konzumácia húb Ganoderma prispievala k udržiavaniu si mladosti, zdravia a sily a predlžovala život. Jej prínosy sú oceňované po celom svete aj dnes. Veľmi prísna Správa potravín a liečiv (FDA = Food and Drug Administration, vládna agentúra zodpovedná za registráciu potravín a liečiv v USA) schválila jej používanie ako doplnku výživy. Pre pokračovanie tetu: KLIKNITE TU

reishi

reishi

Najnovšie články od Róbert Končal (zobraziť všetky)
Tento obsah bol zaradený v Blog, Superjedlá a označkovaný ako , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *