Mangová torta

Všimol som si jedno veľké zrelé mango , ktoré sa  len tak sa povaľovalo  v kuchyni… 🙂 O pár minút som už vykladal ingrediencie na stôl na moju prvú mangovú tortu.

Výsledok bol extrémne chutný 🙂

mango

mango

 

Mango je tropické ovocie, ktoré má  vysoký obsah antioxidantov- vitamínu C, E a betakaroténu – sú prospešné pre náš imunitný systém, chránia naše telo pred voľnými radikálmi a starnutím buniek. Obsahuje aj vitamín A, ktorý je dôležitý pre náš zrak, obzvlášť ako prevencia proti šeroslepote.

Mango patrí medzi bohaté prírodné zdroje vitamínu B6. Nájdeme v nej aj betakarotén, mangán, meď, ktoré majú priaznivý vplyv na zdravú farbu a pigmentáciu pleti. Blahodarne pôsobí aj kyselina pantoténová, ktorá oživuje farbu a kvalitu vlasov a bráni ich nadmernému vypadávaniu.

Mango je vhodné do dezertov, šalátov, zmrzlín, pomazánok, smoothies či koktailov...

Nechajte sa inšpirovať: Mangovou tortou

Ingrediencie:

Korpus:

  • 300 g vlašských orechov
  • 150 g datlí
  • 1 ks jablka
  • 1 hrnček strúhaného kokosu

Krém:

  • 1 ks zrelého manga
  • 2 dc kokosového krému
  • 2 ks banánov
  • 1PL chia semienok
  • 50 g tvarohu
  • 3 ČL Reishi mushroom prášku
  • Datlový sirup (podľa potreby)

Postup:

Datle necháme odstáť približne 30 minút vo vode. Vlašské orechy rozmixujme na jemno. Datle, jablko a kokos spolu zmixujeme a vylejme do nádoby. Pridáme rozmixované orechy a dobre premiešame – vznikne nám hmota (korpus). Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie , vytrieme kokosovým olejom a pridáme korpus. Do mixéra vložíme mango, kokosový krém, banány, chia semienka, tvaroh, Reishi mushroom prášok a všetko spolu dobre rozmixujeme. Vzniknutý krém ochutnáme, ak je potrebné ešte dochutíme datlovým sirupom. Krém vylejeme na korpus, upravme. Tortu vložíme do chladničky a necháme 8 hodín odstáť.

Tortu si môžeme pred podávaním ozdobiť roztopenou čokoládou a ovocím.

– Dobrú chuť –

_______________________________________________________

Vedeli ste, že…

REISHI (Ganoderma lucidum)túžba po tejto život predlžujúcej hube vždy bola – a stále je – v čínskej a japonskej kultúre veľmi živá. Bola zázračnou medicínou vládcov, keďže dlhú dobu bolo jej používanie výhradnou výsadou cisárov. Konzumácia húb Ganoderma prispievala k udržiavaniu si mladosti, zdravia a sily a predlžovala život. Jej prínosy sú oceňované po celom svete aj dnes. Veľmi prísna Správa potravín a liečiv (FDA = Food and Drug Administration, vládna agentúra zodpovedná za registráciu potravín a liečiv v USA) schválila jej používanie ako doplnku výživy. Pre pokračovanie tetu: KLIKNITE TU

reishi

reishi

Najnovšie články od Róbert Končal (zobraziť všetky)
Tento obsah bol zaradený v Blog, Superjedlá a označkovaný ako , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *