Panna Cotta – tradičný taliansky dezert. Jednoduchá, rýchla a chutná maškrta, po ktorom si oblížete všetky prsty. 🙂
Prísady:
– 250 ml smotany na šľahanie
– Cocozhi alebo káva
– plátková želatína
Postup:
Smotanou vylejeme a dáme zohriať v hrnci. V nádobe s vlažnou vodou necháme napučať želatínu(2 plátky). Potom želatínu vložíme do hrnca so smotanou, pridáme Cocozhi (prípade kávu) a dobre rozmiešame. Chvíľu povaríme, avšak nesmie vrieť. Následne plníme do formičiek, necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť. Panna Cottu môžeme ozdobiť a následne podávame.
– Dobrú chuť –
Ak sa Vám recept páčil, môžete mi napísať do komentára.
viac chutnej inšpirácie nájdete na fb stránke: Superfoods – Superjedlá – KLIKNITE SEM
+ ak ju podporíte lajkom, budem vďačný ?
- Beta Glukány v hubách - 18. januára 2021
- Chutný RAW Snack - 15. januára 2021
- Huba Lion´s Mane (Hericium erinaceus) - 13. januára 2021
Vyzera to super, urcite vyskusam 🙂
Ďakujem.Verím, že bude rovnako dobre aj chutiť 🙂