Extrémne jednoduchý recept na zdravú Nutellu!

Extrémne jednoduchý recept na zdravú Nutellu!

Nutella je jednoducho chuťová extáza!  Pre fanúšikov tejto maškrty som našiel aj jej zdravšiu alternatívu a výsledok stojí za to.  Nebudete si vedieť lyžičku odtrhnúť od úst. 🙂


Výhody receptu
:

   ♥  vhodné aj pre vegánov

   ♥  viac vitamínov

   ♥  viac zdravých tukov

   ♥  menej cukru

   ♥  menej kalórií

Na prípravu zdravej Nutelly budete potrebovať:

Ingrediencie:

  • 200 g lieskových orechov
  • 2 vrecúška Cocozhi kakaa (64g)
  • Agáve sirup (podľa potreby, prípadne iné sladidlo)
  • 90 ml vody

Postup:

Lieskové orechy vysypeme na plech, vložíme do rúry a pečieme zhruba 8 až 10 minút pri teplote 200°C. Potom orechy zbavíme šupiek a rozmixujeme na jemnú hmotu. Následne pridáme kakao, sladidlo, podľa konzistencie vodu a dobre rozmixujeme.

Zdravá Nutella je hotová. 🙂

Dobrú chuť –

Ak sa Vám recept páčil, môžete mi napísať do komentára. 

Viac chutnej inšpirácie nájdete na fb stránke: Superfoods – Superjedlá – KLIKNITE SEM 

Vedeli ste, že …

 

Kakao využívali na medicínske účely už pred vyše 2000 rokmi staroveké civilizácie. V stredoveku sa kakao rozšírilo do Európy a používali ho pri liečbe únavy, podvýživy, horúčok, angíny, bolestiach srdca, anémie, pri dýchacích problémoch a iných.  Dodnes niektoré domorodé kmene v Strednej a Južnej Amerike používajú rôzne časti kakaovníka na prípravu svojich tradičných liekov.

Na základe vedeckých výskumom sa pozitívny vplyv kakaa na ľudský organizmus potvrdil . Liečebné účinky sa pripisujú flavonoidom, ktorých bohatým zdrojom sú práve kakaové bôby. 

Flavonoidy sú prirodzene sa vyskytujúce zlúčeniny nachádzajúce sa v rastlinách, v ovocí, zelenine, ako aj potravinách a nápojoch rastlinného pôvodu (napr. strukoviny, jablká, hrozno, kakao). Klinické sledovania ukázali, že flavonoidy majú protizápalový, protivírusový a antioxidačný účinok.  Väčšina priaznivých zdravotných účinkov flavonoidov súvisí s ich antioxidačnou aktivitou. Chránia bunky pred toxickým pôsobením škodlivých látok z vonkajšieho prostredia, ale aj proti tým, ktoré sa tvoria v tele. Obnovujú prirodzený stav buniek, brzdia degeneratívne procesy ochranou proti následkom oxidačného stresu. Flavonoidy pôsobia ako antioxidanty pri likvidácii voľných radikálov v bunkách a tým znižujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi.

zdroj: http://www.eufic.org/article/sk/artid/244/

V tomto recepte som použil vynikajúce DXN Cocozhi  je vyrobené z najkvalitnejšieho kakaa a s výťažkom z huby  Ganoderma

nájdete v e-shope – KLIKNITE NA OBRÁZOKcocozhidxnupravene

ღ ღ ღ


 

Najnovšie články od Róbert Končal (zobraziť všetky)

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *