Čoko – koláč s Cocozhi

V komore sa povaľovalo akosi veľa čokolády na varenie 🙂 a ja som zrazu dostal strašnú chuť na niečo sladké… V kuchyni som zase našiel vločky, orechy, broskyne, banány, hrozienka… pripravil som z toho nasledovnú dobrotu. Je nenáročná na prípravu, hotová za pár minút a určite poteší všetkých čokoholikov :).  Nechajte sa inšpirovať.

Nech sa páči recept na:

 Čoko-koláč:

 Výhody:

  • nenáročný na prípravu
  • hotový za pár minút 
  • bez pečenia
  • bez múky
  • vhodný pre čokoholikov
  • viac vitamínov
  • viac dobrej energie

Ingrediencie:

  • 300 g ovsených vločiek
  • 200 g orechov
  • 100 g sušených hrozienok
  • 2 vrecúška Cocozhi (kakao)
  • 1 ks banánu
  • 2 ks broskýň
  • 200 g čokolády (70% a viac)
  • 30 g kokosového oleja

Postup:

Korpus:

Sušené hrozienka dáme na 10 minúť rozmočiť do vody.

Následne vložíme do mixéra vločky, orechy, hrozienka, Cocozhi, banán, broskyne a všetko spolu dobre rozmixujeme. Vzniknutú hmotu vylejeme do formy.

Poleva:

V hrnci si roztopíme kokosový olej s čokoládou a vylejeme na pripravený korpus vo forme (pekne uhladíme). Vložíme do chladničky približne na 2 hodiny vychladiť. Následne môžeme podávať.

– Prajem dobrú chuť – 🙂

Ak sa Vám recept páčil, môžete mi napísať do komentára.

 ——-  ?  ? ♥ Ochutnajte zdravé koláče osobne v Košiciach 🙂 ?  ? ♥  ——–

 pre viac informácii o podujatí: KLIKNITE SEM

viac chutnej inšpirácie nájdete na fb stránke: Superfoods – Superjedlá – KLIKNITE SEM

 + ak ju podporíte lajkom,budem vďačný

Pozrite si, aké prekvapenie si pre nás prichystala Romča na ochutnávke v Bratislave:

viac fotiek z podujatie si môžete pozrieť tu: KLIKNITE SEM

Vedeli ste, že …

Kakao využívali na medicínske účely už pred vyše 2000 rokmi staroveké civilizácie. V stredoveku sa kakao rozšírilo do Európy a používali ho pri liečbe únavy, podvýživy, horúčok, angíny, bolestiach srdca, anémie, pri dýchacích problémoch a iných.  Dodnes niektoré domorodé kmene v Strednej a Južnej Amerike používajú rôzne časti kakaovníka na prípravu svojich tradičných liekov.

Na základe vedeckých výskumom sa pozitívny vplyv kakaa na ľudský organizmus potvrdil . Liečebné účinky sa pripisujú flavonoidom, ktorých bohatým zdrojom sú práve kakaové bôby. 

Flavonoidy sú prirodzene sa vyskytujúce zlúčeniny nachádzajúce sa v rastlinách, v ovocí, zelenine, ako aj potravinách a nápojoch rastlinného pôvodu (napr. strukoviny, jablká, hrozno, kakao). Klinické sledovania ukázali, že flavonoidy majú protizápalový, protivírusový a antioxidačný účinok.  Väčšina priaznivých zdravotných účinkov flavonoidov súvisí s ich antioxidačnou aktivitou. Chránia bunky pred toxickým pôsobením škodlivých látok z vonkajšieho prostredia, ale aj proti tým, ktoré sa tvoria v tele. Obnovujú prirodzený stav buniek, brzdia degeneratívne procesy ochranou proti následkom oxidačného stresu. Flavonoidy pôsobia ako antioxidanty pri likvidácii voľných radikálov v bunkách a tým znižujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi.

zdroj: http://www.eufic.org/article/sk/artid/244/

V tomto recepte som použil vynikajúce DXN Cocozhi  je vyrobené z najkvalitnejšieho kakaa a s výťažkom z huby  Ganoderma

nájdete v e-shope – KLIKNITE NA OBRÁZOK

cocozhidxnupravene

Najnovšie články od Róbert Končal (zobraziť všetky)
Tento obsah bol zaradený v Superjedlá a označkovaný ako , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *