Už Vás nebavia klasické zemiakové chipsy ? Chcelo by to zmenu? Je najvyšší čas vyskúšať cviklové chipsy. Sú nenáročné na prípravu a výsledok určite stojí za to.
Na prípravu 2 malých porcií cvikových chipsov potrebujeme:
- 2-3ks cvikly
- 4 PL olivového oleja
- 1 ČL soli
Postup:
Cviklu poriadne umyjeme a vydrhneme s kefkou na zeleninu pod tečúcou vodou. Z cvikly odkrojíme oba konce a ostatok nakrájame na tenké plátky. Cviklové krúžky poukladáme na tanier, polejeme ich olivovým olejom a posypeme soľou tak, aby boli všetky z oboch strán obalené v oleji Takto cviklu necháme odstáť minimálne 15 až 20 minút. Tento krok určite nepreskočte, pretože ak ich nenecháte pustiť vodu, skončia tmavé a zosušené. Rúru dáme predhriať na 150 stupňov. Po 20 minútach zlejeme z taniera prebytočnú vodu s olejom a cvikly poukladáme v jednej vrstve na plech s papierom na pečenie. Pečieme približne 45 minút – ku koncu na nich dozerajte aby sa vám nespiekli. Následne necháte vychladnúť a môžete konzumovať.
*Ak budete robiť viac várok aj do zásoby, nechajte ich pred uložením do vzduchotesnej nádoby úplne vychladnúť. Vydržia Vám čerstvé približne týždeň.
Na prípravu dipu potrebujeme:
- 0,5 l kyslej smotany(alebo grécky jogurt)
- 1 PL horčice
- 1 odmerka Myco Veggie
- 1 ks malá cibuľa
- 1 malá kyslá uhorka(podľa chuti)
- 1 ČL soli
- Korenie podľa chuti(čierne korenie, zázvor, …)
Postup:
Všetky ingrediencie vložíme do mixéra, poriadne rozmixujeme a necháme odstáť. (vďaka Myco Veggie táto zmes zhustne)
Dip podávame k cvikovým chipsom – prajem dobrú chuť 🙂
* Dip môžeme využiť namiesto tatárskej omáčky, môžeme ho podávať k syru aj k mäsu alebo k chipsom.


Cviklove chipsy
Vedeli ste, že…
DXN Myco Veggie EU je zmesou starostlivo vybraných liečivých bylín, húb, zeleniny, ovocia, čínskeho čaju a spiruliny. Má nízky obsah tukov, neobsahuje cukor anicholesterol. Je bohaté na rozpustnú a nerozpustnú vlákninu. Neobsahuje konzervačné látky, farbivá ani iné prídavné látky.


Myco Veggie
DXN Myco Veggie nájdete v našom e-shope: KLIKNITE SEM
- Beta Glukány v hubách - 18. januára 2021
- Chutný RAW Snack - 15. januára 2021
- Huba Lion´s Mane (Hericium erinaceus) - 13. januára 2021