Poslala mi recept s odkazom: „toto chcem ?„
Tento recept som ešte nikdy nerobil, zobral som to ako výzvu. Koniec koncov, sladkého predsa nie je nikdy dosť! Či…?:) Prípravu hravo zvládne aj úplný nováčik v kuchyni (verte mi, viem o čom píšem + nie je tu čo pokaziť). Výsledok stojí za to, koláčik chuti fantasticky.
Tip: Ideálny – ak chcete potešiť svoju polovičku alebo Niekoho, na kom Vám záleží.
Nechajte sa inšpirovať : Gaštanovým koláčikom ?


Gaštanový koláč
?? Výhody:
- nenáročný na prípravu
- bez lepku
- bez laktózy
- bez pridania rafinovaného cukru
- vhodné pre vegetariánov
- ideálny dezert
Ingrediencie:
- 500 g gaštanového pyré
- 4 ks vajíčka
- 1 vrecúško Cocozhi (30 g kakaa)
- ½ hrnčeka strúhaného kokosu
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 2 PL kokosového oleja
- agáve sirup (podľa potreby na dochutenie)
- Bio jahodový džem (na natretie korpusu)
- strúhaný kokos (na posypanie)
Postup:
Žĺtka oddelíme od bielkov.
- K žĺtkam pridáme Agáve sirup a vyšľaháme dopenista. Potom pridáme kokosový olej, gaštanové pyré, kokos, Cocozhi (kakao), kypriaci prášok a všetko spolu dobre premiešame.
- K bielkam pridáme agávový sirup a vyšľaháme dopenista.
- Hmotu so žĺtkami a s bielkami spolu zmiešame a vylejeme do vopred pripravenej, vystlanej tortovej formy (vymazanej kokosovým olejom a spodok som vysypal kokosom).
- Formu vložíme do rúry a pečieme približne 40 až 45 minút pri 180 °C.
- Po upečení korpus necháme vychladnúť. Vrch potrieme džemom, posypeme kokosom a môžeme podávať 🙂
Ak sa Vám recept páčil, môžete mi napísať do komentára, prípadne ho zdieľať.
Viac chutnej inšpirácie nájdete na fb stránke:
Superfoods – Superjedlá – KLIKNITE SEM
______________________________________________________________________
v tomto recepte som použil kakao (Cocozhi) od spoločnosti DXN
Vedeli ste, že …
Kakao využívali na medicínske účely už pred vyše 2000 rokmi staroveké civilizácie. V stredoveku sa kakao rozšírilo do Európy a používali ho pri liečbe únavy, podvýživy, horúčok, angíny, bolestiach srdca, anémie, pri dýchacích problémoch a iných. Dodnes niektoré domorodé kmene v Strednej a Južnej Amerike používajú rôzne časti kakaovníka na prípravu svojich tradičných liekov.
Na základe vedeckých výskumom sa pozitívny vplyv kakaa na ľudský organizmus potvrdil . Liečebné účinky sa pripisujú flavonoidom, ktorých bohatým zdrojom sú práve kakaové bôby.
Flavonoidy sú prirodzene sa vyskytujúce zlúčeniny nachádzajúce sa v rastlinách, v ovocí, zelenine, ako aj potravinách a nápojoch rastlinného pôvodu (napr. strukoviny, jablká, hrozno, kakao). Klinické sledovania ukázali, že flavonoidy majú protizápalový, protivírusový a antioxidačný účinok. Väčšina priaznivých zdravotných účinkov flavonoidov súvisí s ich antioxidačnou aktivitou. Chránia bunky pred toxickým pôsobením škodlivých látok z vonkajšieho prostredia, ale aj proti tým, ktoré sa tvoria v tele. Obnovujú prirodzený stav buniek, brzdia degeneratívne procesy ochranou proti následkom oxidačného stresu. Flavonoidy pôsobia ako antioxidanty pri likvidácii voľných radikálov v bunkách a tým znižujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi.
zdroj: http://www.eufic.org/article/sk/artid/244/
V tomto recepte som použil vynikajúce DXN Cocozhi je vyrobené z najkvalitnejšieho kakaa a s výťažkom z huby Ganoderma
Objednajte si Cocozhi (kakao) s 25% zľavou ešte dnes – KLIKNITE SEM –
a zadajte (v 2/3 kroku objednávky) členský kód 310000966 alebo zavolajte na číslo 0908033380 a rovno si ho rezervujte.
- Beta Glukány v hubách - 18. januára 2021
- Chutný RAW Snack - 15. januára 2021
- Huba Lion´s Mane (Hericium erinaceus) - 13. januára 2021
Super je tento recept,akurat sme ho ochutnali a velmi fajn!vdaka 🙂
Ďakujem 🙂 teší ma že Vám chutil + ešte viac chutnej inšpirácie nájdete na fb stránke Superfoods – Superjedlá (https://www.facebook.com/jedla.sk/)- https://www.facebook.com/jedla.sk/