Síce máme v kalendári január, ale chutný malinový koláč vie vždy potešiť 🙂 Ak nepatríte k tým, čo si v lete odložili zásoby malín zo záhradky do mrazničky, šup do obchodu po mrazené maliny.
Nechajte sa inšpirovať chutným malinovým koláčom.
Čo budeme potrebovať:
Ingrediencie:
Korpus:
- 250 g gaštanové pyré
- 500 g vlašských orechov
- 300 g datlí
- 20 g Reishi mushroom powder (prášok z Ganodermy)
Plnka:
- 600 g mrazených malín
- 200 ml bio kokosového krému
- 400 g kešu
- 2 ks banánov
- 50 ml citrónovej šťavy
- Agáve sirup (podľa potreby)
Postup:
Kešu a datle necháme odstáť cez noc vo vode.
Korpus:
Najprv rozmixujeme vlašské orechy na jemný prach, potom rozmixujeme datle s Reishi práškom. Následne vysypeme do misky orechy, pridáme datle, gaštanové pyré a ručne dobre všetko premiešame. Vznikne nám lepkavá hmota, ktorou vystelieme spodok a okraje tortovej formy (formu vystelieme papierom na pečenie a vytrieme kokosovým tukom). Korpus vložíme do chladničky odstáť približne na 30 minút.
Plnka:
Do mixéra pridáme banány, kešu, citrónovú šťavu, kokosový krém, maliny a všetko dobre rozmixujeme. Vznikne nám hustá hmota, podľa potreby dochutíme agávovým sirupom. Následne vylejeme hmotu do korpusu, upravíme a ozdobíme (ja som na ozdobu použil orechy, strúhaný kokos a čokoládu). Vložíme do chladu odstáť na 3 hodiny a môžeme konzumovať.
Dobrú chuť 🙂
Vedeli ste, že…
REISHI (Ganoderma lucidum) – túžba po tejto život predlžujúcej hube vždy bola – a stále je – v čínskej a japonskej kultúre veľmi živá. Bola zázračnou medicínou vládcov, keďže dlhú dobu bolo jej používanie výhradnou výsadou cisárov. Konzumácia húb Ganoderma prispievala k udržiavaniu si mladosti, zdravia a sily a predlžovala život. Jej prínosy sú oceňované po celom svete aj dnes. Veľmi prísna Správa potravín a liečiv (FDA = Food and Drug Administration, vládna agentúra zodpovedná za registráciu potravín a liečiv v USA) schválila jej používanie ako doplnku výživy. Pre pokračovanie tetu: KLIKNITE TU


reishi
- Beta Glukány v hubách - 18. januára 2021
- Chutný RAW Snack - 15. januára 2021
- Huba Lion´s Mane (Hericium erinaceus) - 13. januára 2021